مرتضی حلاجباشی در گفتوگو با برنامه رادیویی صبح سیلک عنوان کرد: شهرداری از سالهای ۹۶ و ۹۷ طی جلسات متعدد با ساکنان بافت تاریخی درب باغ و فعالان فرهنگی و گردشگری به انتخاب مشاور برای ایجاد طرحی پرداخت که نیاز ساکنان به فضای سبز و ورزش را برآورده کند و به عنوان پاتوقی برای تعاملات فرهنگی، اجتماعی و گردشگری،کاربری پیدا کند.
وی، وسعت محوطه پروژه احیای مرکز محله درب باغ به عنوان محل تلاقی چندین محله سه هزار مترمربع ذکر و تصریح کرد: وسعت معابر منتهی به این مرکز محله هم چهار هزار مترمربع است که برنامه امتداد احیای این مسیر گردشگری تا محلات تاریخی دیگر مثل گذر باباولی، طاهر و منصور و شهید حسنینژاد در دستور کار قرار گرفته است.
حلاجباشی افزود: این بافت تاریخی متعلق به عصر قبل از سلجوقیان، به عنوان یکی از دربندهای قدیم شهر در خیابان فاضلنراقی واقع شده است و محل تلاقی چندین محله و مسیرهای گردشگری مثل گذرباباولی، بازار پانخل و محله طاهر و منصور است که امروزه نیز به علت وجود اقامتگاههای سنتی مختلف و عناصری مثل رنگرزخانه و کتابخانه ضرابی برای گردشگران اهمیت زیادی دارد.
وی با یادآوری وضعیت قبلی درب باغ بیان کرد: تا قبل از اجرای طرح، این محوطه خاکی مکانی برای قرار دادن پسماندهای خانگی، پارک خودروها و زمین بازی کودکان و نوجوانان بود که هنگام طراحی آن درخواست اهالی برای تدارک زمین ورزشی، فضای سبز، آب نما، چمن مصنوعی و پارکینگ به مشاور ابلاغ شد.
معاون عمران و ترافیک منطقه یک شهرداری لزوم پیوست فرهنگی هنری در پروژههای شهری را متذکر شد و تصریح کرد: با توجه به قدمت بالای محله و اقامتگاههای سنتی پراکنده در اطراف آن، فضایی برای توقف و استراحت کوتاهمدت گردشگران نیز فراهم میشود که راهنمایان تورها بتوانند کل این محور را معرفی کنند.
به گفته حلاجباشی، برگزاری جشنها و آیینهای بومی محلی، پاتوق ارتباط سیاستگذاران مدیریت شهری با مردم، کاشانشناسی، مدیریت بحران و… از دیگر کارکردها و کاربریهای پروژه احیای مرکز محله درب باغ است.
گفتوگوی کامل را در فایل صوتی زیر بشنوید.