امیر اسماعیلپور در گفتگو با برنامه صبح سیلک میزان پاسخگویی به استعلامات در سال جاری را بالغ بر یک هزار و ۴۴۰ مورد برشمرد و تصریح کرد: این میزان در سال گذشته حدود یک هزار و ۱۵۳ مورد بود و باوجود محدودیتهای موج دوم و سوم کرونا فعالیتها و خدمات حوزه شهرسازی و معماری ادامه یافت.
اسماعیلپور از مردم فین خواست با نیمنگاهی به آینده در حفظ و حراست از این باغها کوشا باشند و در مورد اراضی خارج از محدوده شهری اذعان داشت: موارد ساخت و ساز در خارج از محدوده شهری با حکم صد در صدی تخریب در آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ همراه هست و به هیچ عنوان مشمول پرداخت جریمه نمیشود و اکنون این نوع پروندهها حجم بالایی را در منطقه به خود اختصاص داده است.
وی کمیسیون ماده ۱۰۰ را مجموعهای شبه قضایی خواند و افزود: نماینده شهرداری بدون داشتن حق رأی در این کمیسیون، تنها حق توضیح پرونده را دارد و در مورد پروندههای مرتبط با حرائم سیلک و باغ جهانی فین طبق استعلام از اداره میراث فرهنگی رأی تخریب صادر میشود.
اسماعیلپور با بیان اینکه خواستههای شهرسازی شهروندان باید قانونی باشد، تبیین کرد: زندگی شهری با اجرای درست طرحهای جامع و تفصیلی محقق میشود و درخواستهای مردمی طبق بازدید و ارائه گزارش کارشناسان با طرح تفصیلی و جامع تطبیق میشود و در صورت نبود مانع مجوز ساخت و ساز صادر میگردد.
وی با اشاره به مراجعات فراوان برای درخواست مجوز تغییر کاربری اراضی کشاورزی تاکید کرد: تغییر کاربری باغها و اراضی کشاورزی به هیچ عنوان قانونی نیست و افرادی که از دلالهای سودجو یا برخی بنگاههای معاملات ملکی زمینی به قیمت گزاف خریداری میکنند نباید انتظار تغییر کاربری برای صدور پروانه ساخت و ساز ملکی داشته باشند، از این رو باید از هرگونه خرید و فروش این اراضی از شهرداری منطقه چهار استعلام بگیرند.
معاون شهرسازی و معماری منطقه چهار شهرداری این منطقه را به خاطر وجود محوطه باستانی سیلک، باغ جهانی فین و اراضی کشاورزی دارای محدودیتهای فراوان برای ساخت و ساز یا تغییر کاربری دانست و یادآور شد: حرائم محوطه باستانی سیلک در سال ۹۷ ابلاغ شده است و به موجب آن حریم درجه یک سیلک فقط برای کشاورزی بوده و حریم درجه دو و درجه سه تا ۷/۵ و ۱۰/۵ متر محدودیت ارتفاعی برای ساخت و ساز دارد.
عکس: امیر مقامی